Tips om jouw bedrijf te verduurzamen - The Sustainable Company

Duurzaamheid is de afgelopen jaren een cruciaal aspect geworden voor bedrijven, omdat consumenten steeds meer prioriteit geven aan milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde praktijken. Duurzamer worden hoeft geen overweldigend proces te zijn; er zijn een aantal eenvoudige maatregelen die bedrijven kunnen nemen om hun impact op het milieu te verminderen en hun algehele duurzaamheid te verbeteren. Lees hier de tips om jouw bedrijf te verduurzamen.

Energieverbruik verminderen

Een van de eenvoudigste manieren om de ecologische voetafdruk van een bedrijf te verkleinen is door het energieverbruik te verminderen. Dit kan worden bereikt door lichten en elektronica uit te schakelen als ze niet worden gebruikt, energie-efficiënte verlichting te implementeren en Energy Star-gecertificeerde apparatuur te gebruiken. Volgens het Environmental Protection Agency kunnen kleine bedrijven tot 30% op hun energiekosten besparen door energie-efficiënte apparatuur te gebruiken.

Recyclen

Het aanmoedigen van recycling op de werkplek kan helpen afval te verminderen en hulpbronnen te behouden. Bedrijven kunnen beginnen met het plaatsen van recyclingbakken op elke werkplek en werknemers voorlichten over welke materialen kunnen worden gerecycled. Volgens de EPA bespaart het recyclen van een ton papier 17 bomen, 7.000 liter water en genoeg energie om het gemiddelde huishouden zes maanden van stroom te voorzien.

Verminder het waterverbruik

Een andere eenvoudige manier om de impact van een bedrijf op het milieu te verminderen is door het waterverbruik op kantoor te verminderen. Dit kan worden gedaan door lekkages te verhelpen, toiletten en gootsteenontluchters met een laag stroomverbruik te installeren en droogtebestendige landschapsarchitectuur toe te passen. Volgens de EPA kan een klein kantoor met 25 werknemers tot 10.000 liter water per jaar besparen door het gebruik van low-flow toiletten en gootsteenontluchters.

Gebruik hernieuwbare energie

Bedrijven kunnen ook hun ecologische voetafdruk verminderen door hernieuwbare energiebronnen te gebruiken. Dit kan worden bereikt door zonnepanelen of windturbines te installeren, of door hernieuwbare energie credits te kopen. Volgens het National Renewable Energy Laboratory kan het gebruik van hernieuwbare energiebronnen de koolstofuitstoot van een bedrijf met 50-80% verminderen.

Stimuleer telewerken/thuiswerken

Telewerken aanmoedigen is een andere eenvoudige manier voor bedrijven om duurzamer te worden. Door werknemers toe te staan thuis te werken, kunnen bedrijven transport gerelateerde emissies, energieverbruik en afval verminderen. In Nederland bleek uit een studie van TNO dat als slechts 20% van de Nederlandse werknemers één dag per week thuis zou werken, dit de koolstofuitstoot met meer dan 200.000 ton per jaar zou verminderen.

Kortom, er zijn veel eenvoudige tips om jouw bedrijf te verduurzamen. Deze acties kunnen variëren van het verminderen van het energie- en waterverbruik tot het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het aanmoedigen van telewerken. Door deze maatregelen te nemen, kunnen bedrijven hun impact op het milieu verminderen en hun algemene duurzaamheid verbeteren, en tegelijkertijd geld besparen.

Wil je als bedrijf meer impact maken en jouw impact in beeld krijgen? Neem contact met ons op en we helpen je graag!

Duurzaam nieuws ontvangen?

Met twee verschillende diensten, help ik jou met het verduurzamen van je bedrijf.