bedrijfsuitje nederland

Nederland

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in Nederland, net als in veel andere landen. Het betekent dat mensen op een manier leven en werken die de huidige generatie voldoende mogelijkheden biedt zonder de mogelijkheden voor toekomstige generaties te beperken. Dit kan betekenen dat mensen bijvoorbeeld minder fossiele brandstoffen gebruiken, zodat er minder uitstoot van broeikasgassen is, of dat er op een duurzame manier gebruik gemaakt wordt van grondstoffen, zodat ze niet opraken.

Er kan ook een goede bijdrage geleverd worden door gebruik te maken van duurzame bedrijfsuitjes en andere bedrijven daarmee te inspireren. Doordat Nederland al veel doet met duurzaamheid, zijn er ook veel mogelijkheden tot een duurzaam bedrijfsuitje.

Activiteiten

Er zijn tal van leuke activiteiten die duurzaam gedaan kunnen worden in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld een fietstocht maken door het prachtige Nederlandse landschap, wat niet alleen leuk is, maar ook goed is voor het milieu omdat je geen auto nodig hebt. Ook kun je een dagje naar het strand gaan en daar strandafval verzamelen, om zo bij te dragen aan een schoner milieu. Verder zijn er veel leuke activiteiten die te maken hebben met natuurbehoud, zoals het helpen met het planten van bomen of het verzorgen van dieren in een dierenopvang. Ook kunnen activiteiten minder bijdrage leveren aan het milieu, maar wel duurzaam zijn. 

Scroll naar beneden wat voor soort activiteiten onder andere mogelijk zijn.

Paintball

Wanneer je van actie houdt, maar je dit ook op een verantwoorde, milieuvriendelijke manier wil doen, dan zijn er tegenwoordig in Nederland een tal van paintball locaties die gebruik maken van bio afbreekbare kogel. Zo heb je hetzelfde plezier, maar dan op een duurzame manier.

Escape room

Wijn-/bier proeverij

Eetgelegenheden

Eetgelegenheden

  • Er zijn in Nederland steeds meer eetgelegenheden die zich richten op duurzaamheid. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer restaurants die gebruik maken van biologische en lokale producten, om zo de afstand die de producten afleggen te verkorten en de impact op het milieu te verminderen.
  • Ook zijn er steeds meer eetgelegenheden die gebruik maken van restafval en het afval dat ze produceren zoveel mogelijk recyclen.
  • Verder zijn er steeds meer restaurants die vegetarische en zelfs veganistische gerechten op de kaart hebben staan, wat bijdraagt aan een duurzamere manier van voedselproductie. 
Duurzaam verblijf

Duurzaam verblijf

  • Kies je ervoor om een uitje te boeken inclusief overnachting, dan kan dat zeker in Nederland. Ook in Nederland zijn er talloze duurzame oplossingen voor jouw overnachting.
  • Er zijn steeds meer duurzame accommodaties beschikbaar in Nederland, zoals hotels die zijn gebouwd met duurzame materialen en die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen.
  • Ook kun je in steeds meer steden en dorpen verblijven in kleinschalige accommodaties die specifiek gericht zijn op duurzaamheid, zoals ecologische huisjes en huizen die zijn gebouwd volgens de principes van de circulaire economie.

Benieuwd naar duurzame activiteiten
bij jou in de buurt?

Laat het mij weten en ik neem binnen 24 uur contact met je op!