Brussel

In nog geen twee uur ben je van de Nederlandse hoofdstad in die van onze zuiderburen! Brussel is een stad waar veel te beleven valt en voor ieder wat wils. Brussel is de hoofdstad van België en tevens de hoofdstad van de Europese Unie. De stad is bekend om haar bruisende cultuur en haar internationale sfeer. In Brussel wordt ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid, met verschillende initiatieven om de stad groener en milieuvriendelijker te maken.

In Brussel is er dus een groeiende bewustwording van de noodzaak van duurzaamheid en worden er steeds meer initiatieven en projecten opgezet om de stad duurzamer te maken. Zo wordt er gewerkt aan een gezondere en leefbarere stad voor zowel de huidige als toekomstige generaties.

 

Activiteiten

Er zijn tal van duurzame activiteiten die inwoners en bezoekers van de stad kunnen ondernemen, zoals het bezoeken van de verschillende stadstuinen en -parken, het deelnemen aan groene activiteiten zoals composteren en het planten van bomen, en het ontdekken van de stad op de fiets of te voet.

Scroll naar beneden wat voor soort activiteiten onder andere mogelijk zijn.

belgische chocolade duurzaam maken bedrijfsuitje

Belgische chocolade maken

Wie België zegt, zegt ook chocolade. Met deze workshop maak jij je eigen duurzame Belgische chocolade. Natuurlijk mag je dit na de tijd ook meenemen en opeten.

Duurzame Bierbrouwerij

Natuurlijk staat België ook bekend om haar overheerlijke biertjes. Ook hebben ze een brouwerij die de biertjes volledig duurzaam brouwt. Hoe doen ze dit? Daar kom je achter met een tour door de brouwerij en de proeverij.

duurzaam bier brouwen brussel belgië
parken tour brussel bedrijfsreis

Tour door de parken

Brussel heeft verschillende prachtige parken die een groene oase vormen in de stad. De parken zijn populair bij bewoners en bezoekers van de stad en bieden verschillende recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen en picnics.

Eetgelegenheden

Eetgelegenheden

  • Er zijn in Brussel steeds meer eetgelegenheden die zich richten op duurzaamheid en het aanbieden van gezonde en milieuvriendelijke maaltijden.
  • Onder meer in de vorm van het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, het verminderen van voedselverspilling en het aanbieden van vegetarische en veganistische opties.
  • Sommige eetgelegenheden werken ook samen met lokale boeren en producenten om de duurzame voedselketen te ondersteunen.

Door tijdens de reis te kiezen voor duurzame eetgelegenheden dragen wij bij aan een gezondere en duurzamere voedselproductie en consumptie.

Duurzaam verblijf

Duurzaam verblijf

  • Er zijn in Brussel verschillende manieren om duurzaam te overnachten.
  • Kies voor een hotel dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonne-energie of door afval te recyclen.
  • Er zijn eco-friendly hotels en hostels die zich specifiek richten op duurzaamheid.
  • Of kies voor een bed & breakfast of een particuliere woning. Zo kun je ervoor kiezen om te verblijven in een woning die al duurzaam is ingericht.

Welke optie het beste is voor jou, bepalen wij samen aan de hand van jouw wensen en het budget.

Spreekt de hoofdstad van België jou aan of wil je er wat meer over weten?

Laat het mij weten en ik neem binnen 24 uur contact met je op!