duurzame bedrijfs reis parijs
duurzaam bedrijfsuitje thalys

Parijs

‘The city of love’ en tegenwoordig enorm makkelijk te bereiken met de Thalys! Groepsreizen naar een wereldstad als Parijs is nog nooit zo makkelijk geweest. En dat ook nog met het meest duurzame vervoersmiddel

Naast wakker worden met de geur van vers gebakken croissants en het bezichtigen van de mooiste bezienswaardigheden, heeft Parijs nog zoveel meer te bieden. In een wereld waar een ecologisch en verantwoord leven steeds belangrijker wordt, heeft Parijs de spijker op de kop geslagen op het gebied van toerisme. Van lokaal geproduceerd eten en drinken tot activiteiten met locals, in Parijs zijn er mogelijkheden genoeg! 

Activiteiten

Parijs is bekend om zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Zo kun je in de stad deelnemen aan stadswandelingen langs duurzame hotspots, biologische producten kopen op markten en genieten van initiatieven op het gebied van groene energie en afvalvermindering. Kortom, er zijn genoeg manieren om op een duurzame manier van de stad te genieten.

Scroll naar beneden wat voor soort activiteiten onder andere mogelijk zijn.

Varen over de Seine

Een van de meest unieke activiteiten is het duurzaam varen over de Seine. Dit kan met behulp van elektrische boten die de bezienswaardigheden van de stad op een milieuvriendelijke manier laten zien.

Kookcursus

Parijs biedt een ruim arrangement kookcursussen aan waarbij wordt geleerd hoe je op een duurzame manier kunt koken. Zo kun je leren hoe je gebruik kunt maken van lokale en seizoensgebonden producten om lekkere maaltijden te maken.

kookcursus franse keuken
fietstour parijs bedrijfsuitje

Fietstour

Ook is er de mogelijkheid om de stad te verkennen met de fiets. Parijs heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en er zijn talloze fietstours beschikbaar die je langs de bezienswaardigheden van de stad leiden. Zo kun je de stad op een leuke en duurzame manier ontdekken.

Eetgelegenheden

Eetgelegenheden

  • Parijs is een stad die bekend staat om haar uitstekende restaurants.
  • Veel van deze restaurants zijn ook gericht op duurzaamheid en het gebruik van lokale producten.
  • Tal van restaurants die gebruik maken van lokale en seizoensgebonden producten uit de regio om hun gerechten te maken.
  • Genieten van heerlijke maaltijden terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere voedselketen.

Je kunt er zeker van zijn dat je in Parijs altijd kunt genieten van een heerlijk duurzaam en lokaal maal.

Duurzaam verblijf

Duurzaam verblijf

  • Verschillende hotels en hostels die zich richten op duurzaamheid en het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk.
  • Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van zonnepanelen, het recyclen van afval en het minimaliseren van water- en energieverbruik.
  • Steeds meer accommodaties die lokale en duurzame producten aanbieden voor hun gasten, zodat je kunt genieten van een verblijf dat goed is voor het milieu en de lokale gemeenschap.

Kortom, er zijn tal van manieren om duurzaam te verblijven en geen ecologische voetprint achter te laten in Parijs.

Wordt Parijs de bestemming van jouw bedrijfsuitje of wil je meer informatie?

Laat het mij weten en ik neem binnen 24 uur contact met je op!